Als de dagen korter worden en de temperatuur daalt, is er niets troostrijker dan een verwarmend stoofpotje. Dit vegetarische (en vegan) stoofpotje van paddenstoelen is zowel lekker makkelijk als lekker winters. Het geeft je alle warmte en vulling die je nodig hebt op een kille dag.
Lekker om te combineren met een stamppot van zuurkool bijvoorbeeld. Maar ook helemaal prima met rijst te combineren. Als dat geen comfortfood is.
Eet smakelijk!

Ingrediënten
Voor 4 personen | 1 uur
- 1 ui
- boter of olie om in te bakken
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 kleine winterwortel
- 700 gram paddenstoelen
> kies de paddenstoelen die je lekker vindt,
bijvoorbeeld (grot)champignons, shitake en/of oesterzwammen) - 1 eetlepel mosterd
- paar takjes tijm
- 1 bouillonblokje (bospaddestoel of tuinkruiden)
- 250 ml water of rode wijn (half water/half wijn kan ook)
- 1 plakje ontbijtkoek
- peper
Bereiding
- Snij de ui in kleine blokjes en fruit deze aan in de boter of olie.
- Doe de tomatenpuree erbij en laat 5 minuutjes zachtjes meebakken.
- Snij de wortel in kleine blokjes en doe deze er ook bij.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon, snij de champignons en shitakes in stukjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Doe deze ook in de pan en laat weer 5 minuutjes meebakken.
- Doe dan de mosterd, de tijm, het bouillonblokje en het water en/of de wijn erbij en laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan.
- Breek het plakje ontbijtkoek in kleine stukjes en doe dit bij de stoof. Laat het dan nog 5 tot 10 minuten inkoken zonder deksel op de pan zodat het wat dikker wordt.
- Breng tot slot eventueel nog wat verder op smaak met peper.

Laat een antwoord achter aan Luc Reactie annuleren