Sorbetijs-mango-banaan

Sorbetijs | Mango-Banaan

Sorbetijs van mango en banaan. Een recept met heerlijke zomerse smaken. Echt heel lekker! En van nature vegan en dus lactosevrij, want je maakt het ijs alleen van fruit en wat suiker. Echt een lekkere traktatie tussendoor of een lekker dessert. En heel makkelijk te maken. Zelfs zonder ijsmachine.

De truc is om te beginnen met zo koud mogelijke mangostukjes. Niet meer helemaal bevroren, want dat pureert niet zo lekker. Zonder ijsmachine is het iets meer werk dan met een ijsmachine, maar het scheelt weinig. Na het pureren zet je het in een metalen blik in de vriezer. Na een kwartiertje meng je dan alles met de vork goed door elkaar. Dit herhaal je nog 1 of 2 keer. En klaar is je sorbetijs!

Sorbetijs-mango-banaan-in-hoorntje

Dit recept voor sorbetijs heb ik voor kerst bedacht. Ik had toen geen tijd voor een foto. In januari aten we het overgebleven ijs en gelukkig bedacht ik me net op tijd om eerst een foto te maken. Dat is de foto met het sorbetijs in de ijscoupes. Deze staat helemaal bovenaan dit recept. Afgelopen weekend maakte ik het ijs nog een keer om het recept te testen zonder ijsmachine. Dat gaf me de kans om bovenstaande foto met de ijshoorntjes te maken. Welke van de twee ijsfoto's vind jij het mooist?

Ingrediënten

Voor ongeveer 10 bolletjes | 15 minuten + invriezen

  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 1 rijpe banaan
  • 500 gram mangostukjes (diepvries)
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout

Bereiding

  • Haal de mangoblokjes uit de diepvries en laat een beetje ontdooien, maar niet helemaal.
  • Doe de suiker met het water in een pannetjes en verwarm totdat de suiker helemaal is opgelost. Laat afkoelen.
  • Pureer de banaan, de nog niet helemaal ontdooide mango, het citroensap en het snufje zout in de keukenmachine. Heb je die niet, dan kan dat ook met de staafmixer.
  • Doe de suikersiroop erbij en pureer tot een mooie egale massa. Als het goed is, is dit al redelijk stevig.
  • Met ijsmachine: Als je een ijsmachine hebt, dan kan je er nu ijs van maken in de machine.
  • Zonder ijsmachine: Doe de koude puree in een metalen bakblik en zet deze in de vriezer. Roer na een kwartiertje even goed door met een vork. Let er vooral op dat je de randjes goed door de rest mengt. Dit mengen heb ik nog 2 keer herhaald. Iedere keer na ongeveer een kwartiertje.
  • Het sorbetijs is het allerlekkerst als je het gelijk eet. Natuurlijk kan je het prima in de vriezer bewaren. Let er wel op dat je het dan ongeveer 3 kwartier voordat je het wilt eten uit de diepvries haalt.

Sorbetijs-mango-banaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *