Roze Rocky Road als kraamtraktatie. Makkelijk te maken, makkelijk mee te nemen en het is eens wat anders dan beschuit met muisjes toch?
Heugelijk nieuws! Begin deze maand ben ik voor het eerst oma geworden. Van een kleindochter. Supertrots natuurlijk! Mevrouw de Bont Kookt zou mevrouw de Bont Kookt niet zijn als er dan ook niet een bijpassende kraamtraktatie werd gemaakt. Ik bedacht deze rocky road met veel roze ingrediënten. Een beschuit met muisjes is lekker, maar dit is net wat specialer. En om mee te nemen zijn deze traktaties ook net wat handiger.
Het is wel een traktatie voor zoetekauwen. De basis van deze roze rocky road is witte chocolade. En daar komt dan nog allerlei lekkers bij. Feitelijk kan je zelf kiezen wat je lekker vindt, maar voor deze roze versie koos ik vanzelfsprekend voor zoveel mogelijk roze als vulling: spekjes, cranberries en roze muisjes natuurlijk. Voor de knapperigheid ook wat haverkoekjes.
Kraamtraktatie voor een jongetje nodig? Ter ere van de geboorte van mijn kleine neefje in dezelfde maand, maakte ik ook een Rocky Road met blauwe muisjes. En voor de gasten die graag een vegan traktatie willen, bedacht ik ook twee vegan varianten van de Rocky Road.




Ingrediënten
Voor ongeveer 40 stukjes | 15 minuten + 2 uur in de koelkast
- 450 gram witte chocolade voor de basis + 150 gram extra voor bovenop
- 150 gram ongezouten roomboter
- 150 gram haverkoekjes
- 150 gram roze spekjes
- 50 gram gedroogde cranberries
- 75 gram roze muisjes

Bereiding
- Zet een bakblik of een andere platte schaal van ongeveer 25 x 25 cm klaar met bakpapier erin.
- Knip de spekkies in kleine stukjes (ongeveer 1,5 cm x 1,5 cm).
- Breek de koekjes in ongeveer even grote stukjes.
- Als de cranberries aan elkaar plakken, maak ze dan een beetje van elkaar los.
- Doe de spekkies, de koekjes en de cranberries in een grote kom.
- Smelt de witte chocolade voor de basis samen met de roomboter tot een dikke vloeibare massa.
Dit kan in de magnetron, au-bain-marie in een kom boven kokend water, of als je een inductiekookplaat hebt op een hele lage stand op de kookplaat. - Roer aan het eind goed door, maar laat de witte chocolademassa niet te warm worden. Zodra het laatste stukje chocolade gesmolten is roer je de massa door het mengsel van spekkies, koekjes en cranberries.
- Verdeel dit over het bakblik.
- Smelt dan de witte chocolade voor bovenop. Dat kan in hetzelfde bakje of in dezelfde pan.
- Verdeel de witte chocolade over het mengsel in het bakblik.
- Verdeel er gelijk de roze muisjes over zodat die in de chocolade vast gaan zitten.
- Zet het geheel ongeveer 2 uur in de koelkast voordat je er blokjes van snijdt.

Geef een reactie