Vegan Rocky Road

Rocky Road | Vegan

De laatste tijd maakte ik een paar keer een Rocky Road. Een Roze Rocky Road en een Blauwe Rocky Road. Alletwee als kraamtraktatie. Makkelijk te maken, makkelijk mee te nemen en eens wat anders dan beschuit met muisjes. Ik koos als basis voor witte chocolade omdat ik dat mooi vind passen bij de lichte kleur van de muisjes. Maar stiekem vind ik zelf pure chocolade lekkerder.

En met pure chocolade kon ik er ook gelijk een vegan versie van maken. Dat is het mooie van een Rocky Road, je kan er in doen wat je lekker vindt. En een vegan versie is dus ook zo gemaakt. Het is echt een heel eenvoudig en eigenlijk ook wel leuk klusje. Je smelt de chocolade. Verzamelt allerlei lekkers en maakt er dan een mooie traktatie van.

Ik maakte twee varianten. De eerste is ook een beetje roze, zodat het toch ook een beetje bij de Roze Rocky Road paste die ik trakteerde na de geboorte van mijn kleindochter. Er zitten frambozen/vanille Oreokoekjes in. Die zijn vegan. De andere versie maakte ik ook met vegan Oreo koekjes, maar dan de Golden koekjes. In de tweede, die met de golden koekjes dus, deed ik ook gepofte tarwe. Heel lekker, maar wel veel lastiger te snijden, merkte ik. Maar ach, het gaat om de smaak toch?

Ingrediënten vegan Rocky Road met roze Oreo

Voor ongeveer 15-20 stukjes | 15 minuten + 2 uur in de koelkast

  • 150 gram pure chocolade (vegan) voor de basis + 50 gram extra voor bovenop
  • 60 gram alternatief voor ongezouten roomboter (roombeter)
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 130 gram Oreo koekjes Raspberry/Vanilla
  • 50 gram ongezouten pistachenootjes
  • 30 gram gedroogde cranberries
  • topping: 1 a 2 Oreokoekjes en een handje pistachenootjes
Vegan Rocky Road Roze 2

Bereiding

  • Zet een bakblik of een andere platte schaal klaar met bakpapier erin.
  • Breek de koekjes in ongeveer even grote stukjes.
  • Als de cranberries aan elkaar plakken, maak ze dan een beetje van elkaar los.
  • Doe de pistachenootjes, de koekjes en de cranberries in een grote kom.
  • Smelt de pure chocolade voor de basis samen met de roombeter en de agavesiroop tot een dikke vloeibare massa.
    Dit kan in de magnetron, au-bain-marie in een kom boven kokend water, of als je een inductiekookplaat hebt op een hele lage stand op de kookplaat.
  • Roer aan het eind goed door, maar laat de chocolademassa niet te warm worden. Zodra het laatste stukje chocolade gesmolten is roer je de massa door het mengsel van pistachenootjes, koekjes en cranberries.
  • Maak er een rechthoek van ongeveer 2 cm hoog van op het bakblik.
  • Smelt dan de pure chocolade voor bovenop. Dat kan in hetzelfde bakje of in dezelfde pan.
  • Verdeel de gesmolten chocolade over het mengsel in het bakblik.
  • Verdeel er gelijk de pistachenootjes en het in stukjes gebroken koekje over zodat die in de chocolade vast gaan zitten.
  • Zet het geheel ongeveer 2 uur in de koelkast voordat je er blokjes van snijdt.

Ingrediënten vegan Rocky Road met golden Oreo

Voor ongeveer 15-20 stukjes | 15 minuten + 2 uur in de koelkast

  • 150 gram pure chocolade (vegan) voor de basis + 50 gram extra voor bovenop
  • 60 gram alternatief voor ongezouten roomboter (roombeter)
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 65 gram Oreo koekjes Golden
  • 50 gram ongezouten pistachenootjes
  • 30 gram gedroogde cranberries
  • 15 gram gepofte tarwe
  • topping: 1 a 2 Oreokoekjes en een handje pistachenootjes
Vegan Rocky Road 11

Bereiding

  • Zet een bakblik of een andere platte schaal klaar met bakpapier erin.
  • Breek de koekjes in ongeveer even grote stukjes.
  • Als de cranberries aan elkaar plakken, maak ze dan een beetje van elkaar los.
  • Doe de pistachenootjes, de koekjes, de cranberries en de gepofte tarwe in een grote kom.
  • Smelt de pure chocolade voor de basis samen met de roombeter en de agavesiroop tot een dikke vloeibare massa.
    Dit kan in de magnetron, au-bain-marie in een kom boven kokend water, of als je een inductiekookplaat hebt op een hele lage stand op de kookplaat.
  • Roer aan het eind goed door, maar laat de chocolademassa niet te warm worden. Zodra het laatste stukje chocolade gesmolten is roer je de massa door het mengsel van pistachenootjes, koekjes, cranberries en gepofte tarwe.
  • Maak er een rechthoek van ongeveer 2 cm hoog van op het bakblik.
  • Smelt dan de pure chocolade voor bovenop. Dat kan in hetzelfde bakje of in dezelfde pan.
  • Verdeel de gesmolten chocolade over het mengsel in het bakblik.
  • Verdeel er gelijk de pistachenootjes en het in stukjes gebroken koekje over zodat die in de chocolade vast gaan zitten.
  • Zet het geheel ongeveer 2 uur in de koelkast voordat je er blokjes van snijdt.


Vegan Rocky Road

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *