
"Koken begint met kijken wat er beschikbaar is. En daar dan iets creatiefs mee maken. Dat vind ik de uitdaging."
Debora de Bont
Mijn naam is Debora de Bont en ik ben de Mevrouw de Bont die kookt. Het is mijn passie om te experimenteren met smaken en ingrediënten, om elk gerecht een persoonlijk tintje te geven. Bij Mevrouw de Bont Kookt vind je recepten die voor iedereen makkelijk te maken zijn.
Receptenbedenker van jongs af aan
Al zolang ik me kan herinneren, ben ik bezig met eten en het bedenken van recepten. Als kind al. Magisch vond ik het. Ik stond graag bij mijn moeder en oma in de keuken. Uit nieuwsgierigheid ben ik levensmiddelen-technologie gaan studeren.
Ik experimenteer graag met allerlei ingrediënten. Zelf eet ik bijna altijd vegetarisch en vaak ook vegan. Dat laatste heeft ermee te maken dat ik lactose intolerant ben, dus zuivel vervang ik liever door een plantaardige variant.
Voedselverspilling voor mij een belangrijk item. Ik kook graag met lokale producten, het liefst uit het seizoen. Wij wonen op een boerderij, dus ik heb geluk. In het seizoen hebben we eieren van onze eigen kippen en groenten uit de moestuin.
En dan maak ik ook graag foto's
Mijn andere grote passie is fotograferen. Ik richt me vooral op food-fotografie. Superleuk om te doen! Tot slot schrijf ik ook graag verhalen over food en alles wat ermee te maken heeft. Een perfecte combinatie voor deze website.
Laat het me gerust weten als je tips, opmerkingen of vragen hebt.
Neem hier contact met me op: