Cheesecakes Met Aardbeien En Witte Chocolade Op Schaal

No-bake cheesecake | aardbeien en witte chocolade

No-bake cheesecake, lekker met aardbeien en witte chocolade. Echt een hele goede combinatie. Makkelijk en feestelijk! Ik kijk altijd uit naar het aardbeienseizoen. Met Pasen wilde ik daarom graag 'iets met aardbeien' maken. Het werden mini cheesecakes. Maar wel voor ieder wat wils. Ik maakte naast deze variant met aardbeien en witte chocolade daarom ook een vegan variant met aardbeien en donkere chocolade. Alletwee anders, alletwee lekker.

Vegan En Niet Vegan Aardbeien Cheesecakes

Op de foto hierboven zie je beide varianten. Wat opvalt is dat de deze niet vegan variant, de achterste, er iets luchtiger uit ziet. Dat klopt ook. De vegan variant was iets compacter. Maar daarom niet minder lekker. Als je die eens wilt proberen: het recept staat hier: vegan cheesecakes met aardbeien en donkere chocolade.

De cheesecakejes zijn heel snel en makkelijk te maken. Ze hoeven niet in de oven, wel in de koelkast. Ik gebruikte vormpjes met een doorsnede van 7 cm. Het recept kan ook in een kleine ronde vorm gemaakt worden. Het kost weinig tijd om deze gebakjes te maken, het is wel belangrijk om rekening te houden met voldoende tijd in de koelkast zodat de vulling goed stevig kan worden.

Ingrediënten

Voor 4 kleine gebakjes met een doorsnede van ongeveer 7 cm | of 1 klein rond bakblik van 15 cm doorsnede

Tijd: 20minuten + enkele uren in de koelkast

  • 75 gram bastogne koekjes (= 6 stuks)
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 20 gram witte chocolade + 40 gram voor de garnering
  • 200 gram aardbeien + aardbeien voor de garnering
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 160 gram naturel roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram slagroom

Bereiding

  • Smelt de boter samen met de chocolade. Hou de chocolade voor de garnering apart.
  • Verkruimel de koekjes.
  • Meng de kruimels met het gesmolten boter/chocolademengsel.
  • Doe in ieder vormpje evenveel van het kruimelmengsel en druk dit goed aan.
  • Zet in de koelkast totdat we de vulling erop kunnen doen.
  • Doe de aardbeien in de blender en maak er puree van. Hou de aardbeien voor de garnering apart.
  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in koud water.
  • Doe de aardbeienpuree samen met de kristalsuiker in een pannetje en kook dit 5 minuten in.
  • Haal van het vuur af en doe de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij. Roer goed door. Laat iets afkoelen.
  • Mix de roomkaas met de vanillesuiker en de slagroom in een paar minuten zo luchtig mogelijk.
  • Meng de lauwe aardbeienpuree met het roomkaasmengsel.
  • Haal de vormpjes uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem.
  • Laat dit enkele uren (of een nacht) stevig worden in de koelkast.
  • Garneer de cheesecakes voor het serveren met de andere aardbeien en rasp er de chocolade boven.
  • Eet smakelijk!

Cheesecakes Met Aardbeien En Witte Chocolade Op Schaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *