Een kersencroissant, ik had er nog niet eerder van gehoord. Daarom bedacht ik er een. De reden is heel eenvoudig, net als het recept trouwens. Een croissant met kersen, meer is het eigenlijk niet. Deze week staan de kersenbomen echt super mooi in de bloesem. Een mooi moment om er foto's van te maken. Maar ik zou Mevrouw de Bont Kookt niet zijn als er ook niet iets van eten op de foto mocht. Een kersencroissant dus.
Er lag nog een blikje vers croissantdeeg in de koelkast. Over van Pasen. Voor de verse kersen moeten we nog even wachten tot half juni, maar diepvriesfruit heb ik ook altijd wel in huis. Zeker buiten het seizoen is dat perfect om te gebruiken. De combinatie was snel gemaakt. Iedereen kent wel een croissantje met kersenjam. Dit is net zoiets. Iets minder zoet wel. En perfect om mee te nemen voor bij een picknick bijvoorbeeld.
Ik had zoveel mooie foto's van de kersenbloesem dat ik er een apart blog over schreef. Met veel foto's dus. Zelfs foto's waar je de bijen goed aan het werk ziet. Benieuwd? Lees dan dit blog over de kersenbloesem.


Ik bakte het kersencroissantje in een muffinvorm. Daardoor loopt het vocht uit de kersen niet weg. Het is echt een super simpel recept. En je hebt alleen het croissantdeeg, wat kersen en suiker nodig. Lekker bij ontbijt of lunch of als een verwennerij tussendoor. Gewoon een keer proberen. De kersenbomen hoeven er niet perse voor in de bloesem te staan...
Op de foto in de boomgaard liggen naast deze kersencroissants in muffinvorm ook nog kersen-bladerdeeg hapjes op het bord. Die waren lekker, maar lastig om te maken en ze zagen er ook niet zo mooi uit als bedoeld was. Kortom, aan dat recept moet ik nog even werken. Zodra die op de website staan, laat ik het weten.
Ingrediënten
Voor 6 stuks | 20minuten
- 1 blikje croissantdeeg (= 6 stuks)
- 100 gram (diepvries) kersen
- 7 theelepels (= ongeveer 14 gram) fijne kristalsuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
- Haal het deeg uit het blikje en haal de 6 plakjes deeg voor de croissantjes los.
- Verdeel over ieder plakje 1 theelepel fijne kristalsuiker.
- Snij met een mes in de lengte 2 inkepingen in het deegplakje. Zie voorbeeld.

- Snij de bevroren kersen in kleine stukjes en verdeel deze over de deeglapjes met suiker.
- Rol op en maak er een beetje een rondje van. Zet op de zijkant in de muffinvorm.
- Verdeel het laatste theelepeltje fijne kristalsuiker over de kersencroissantjes in de muffinvorm.
- Bak 15 minuten op 180 °C.
- Eet smakelijk!

Geef een reactie