Brownie Kersen

Brownie | Kersen

Brownies zijn echt super eenvoudig om te maken. En makkelijk om te serveren. Je kan ze eenvoudig uit de hand eten. Servetje erbij en je hebt geen gebaksbordje of vorkje nodig. Handig op een feestje waar je meer mensen verwacht dan waarvoor je gebaksbordjes in huis hebt.

We hadden een feestje in de tuin en het leek me leuk om een selectie van brownies te maken. In de kersentijd ligt dan een brownie met kersen voor de hand. Heerlijk zomers! In de winter maakte ik al eens een brownie met sinaasappel. Ik gebruikte voor deze brownie met kersen hetzelfde basisrecept en verving de sinaasappel door kersenconfiture.

Die kersenconfiture kan je natuurlijk heel eenvoudig gewoon in de winkel kopen. Maar in de kersentijd ga je voor verse! Ik maakte zelf confiture van de heerlijke kersen van De Kersenhof. Hiervoor heb ik de geleisuiker speciaal gebruikt, waardoor de confiture net iets minder zoet wordt.

De andere variant brownie die ik serveerde was een brownie met koffie en walnoten. Minder zomers misschien, maar wel echt de moeite waard. De derde variant werd in plaats van een brownie een blondie. Die had ik nog niet eerder gemaakt, dus daarvoor gebruikte ik een basisrecept van Rutger Bakt. Ik voegde daar aardbeienconfiture aan toe en zo werd het een aardbeienblondie. Verrassend lekker!

Ingrediënten

Voor ongeveer 16 stukken | 30 minuten + 45 minuten bakken

  • 225 gram zachte roomboter
  • 115 gram extra pure chocolade (ik gebruikte chocolade met 85% cacao)
  • 2 eieren en 1 eidooier
  • 300 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel kersenlikeur
  • 125 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 5 eetlepels kersenconfiture

Bereiding

  • Smelt de boter samen met de pure chocolade. Dat kan in een steelpannetje op het fornuis op een lage stand (inductie). Boven een pannetje met kokend water of in de magnetron kan ook.
  • Doe de eieren en de eidooier samen met de suiker en het zout in een beslagkom. Mix dit totdat het wit en luchtig is.
  • Optioneel: Mix er de kersenlikeur door.
  • Zeef de bloem en de cacao boven het beslag en meng het er met de spatel door.
  • Vet een bakvorm in (ik gebruikte een bakvorm van 20 x 20 cm).
  • Doe het mengsel in de bakvorm.
  • Leg de eetlepels kersenconfiture op het beslag en verdeel dit met een sateprikker of de achterkant van de lepel in draaiende beweging een klein beetje door het beslag.
  • Bak de brownie 45 minuten op 175 °C (heteluchtoven).

Brownie Kersen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *