Granola-Walnoot-recept

Granola | Walnoot

Granola is zo eenvoudig zelf te maken. Ingrediënten mengen en hup de oven in. Dit recept met walnoten en pompoenpitten is lekker winters doordat er ook kaneel in zit. Sinds ik dit granola recept gebruik, koop ik nooit meer muesli of granola in de winkel.

Het is vooral ook leuk om het zelf te maken, omdat je er je eigen draai aan kunt geven. Je kunt variëren met de soorten noten en zaden, maar ook met de specerijen en de zoetstof. Wij hebben zelf 4 walnotenbomen in de tuin staan, doorgaans komen we dus om in de walnoten. Vandaar dat ik altijd een deel walnoten in de granola doe. Dan wordt de voorraad weer wat kleiner. Maar je kan variëren met allerlei noten, ook hazelnoten, amandelen en bijvoorbeeld cashewnoten zijn er heerlijk in.

Ook de zaden kan je aanpassen aan je eigen smaak. Ik gebruik ook vaak lijnzaad bijvoorbeeld. Goed voor je spijsvertering. Een beetje zoet toevoegen is wel lekker. Ik gebruik hier dadelstroop, maar ook honing of agavasiroop zijn mogelijk.

De granola gaat best lang in de oven (bij elkaar 1,5 uur). Al je de granola dan goed af laat koelen en in een pot verpakt, kan je het lang bewaren. De tijd die het echt kost is heel beperkt natuurlijk, want als het in de oven staan, kan jij andere dingen doen. Het werk is alleen om de ingrediënten bij elkaar te zoeken, af te wegen en te mengen. Dat valt mee toch?

Granola Walnoot Ontbijt

Ik eet de granola met walnoot altijd met wat plantaardige zuivel en wat fruit als ontbijt. Een goed begin van de dag wat mij betreft.

Ingrediënten

Voor ongeveer 18 porties van ongeveer 25 gram | 5 minuten + 1,5 uur in de oven
Voedingswaarde: 124 kcal per portie

  • 250 gram havervlokken
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 20 gram dadelstroop
  • 35 gram zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kaneel

Bereiding

  • Breek de walnoten in kleine stukjes.
  • Doe de havervlokken in een bak en doe er de pompoenpitten en de walnoten bij.
  • Voeg de dadelstroop, de olie en de kaneel toe en meng goed.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel over de bakplaat.
  • Bak 45 minuten op 130 °C (hetelucht).
  • Schep de granola goed om en bak dan nog 45 minuten op 90 °C.
  • Haal de baplaat uit de oven en laat de granola afkoelen.
  • Bewaar in een luchtdichte pot.

Granola-Walnoot-recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *