Fluffy Pancakes zoals in Japan. Met gebakken appel en kaneel erbij een soort Japan meets Nederland. Mooie combi volgens mij. Echt simpeler dan je denkt en heel erg lekker. En het is weer eens iets anders dan de Nederlandse pannenkoek. Ideetje voor de lunch misschien?
Afgelopen zomer waren wij in Japan. Wat een wondermooi land om te bezoeken. En het eten was echt zoals ik het me had voorgesteld. Lekker en heel erg bijzonder. Ik heb er genoeg ideeën opgedaan, maar soms duurt het even voordat er dan ook echt een recept uitrolt. Zoals dit pancake recept bijvoorbeeld.
Het geheim van deze pancakes is dat je het eiwit apart opklopt en dan pas later mengt met het eidooier-mengsel. Let er bij het samenvoegen op, dat je zoveel mogelijk lucht in het mengsel houdt. Daardoor worden de pancakes lekker fluffy.

Ingrediënten
Voor 5 stuks | 30 minuten
- 1 appel
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- een beetje boter om in te bakken
- 2 eieren
- snufje zout
- 20 gram kristalsuiker
- 15 ml (plantaardige) melk = ongeveer 2 eetlepels
- 1/4 theelepel vanille-essence
- 35 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
Bereiding
- Schil de appel en snij deze in kleine blokjes.
- Verwarm een klein beetje boter in een pan en bak hierin de appelblokjes met een theelepel suiker en kaneel. Zet apart.
- Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
- Klop de eiwitten met het zout en klop er geleidelijk aan ook de suiker door. Klop totdat de eiwitten helemaal wit en stijf zijn.
- Klop in een andere kom de eigelen licht en luchtig samen met de melk en de vanille-essence.
- Spatel de eiwitten heel voorzichtig door het eigeel-mengsel.
- Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel dit er ook door.
- Smelt wat boter in een pan en maak hierin bergjes van het beslag.
- Laat op lage temperatuur ongeveer 5 a 6 minuten aan 1 kant garen. Totdat de pancakes makkelijk om te draaien zijn.
- Draai ze voorzichtig om en bak nog 3 a 4 minuten aan de andere kant.
- Serveer de fluffy pancakes met de gebakken appelblokjes en doe er eventueel wat extra kaneel en poedersuiker overheen.

Geef een reactie