Eiwitrijke lunch met cottage cheese, tomaat en avocado. Samen in een 'chopped salad'. Op een waldkornbol, een gezond, eiwitrijk en vezelrijk recept! En lekker natuurlijk, want dat staat voorop. Per persoon eet je met deze lunch 22 gram eiwit en 11 gram vezels.
Dit is een van de eiwitrijke recepten die ik speciaal voor mijn nichtjes heb bedacht. Zij vroegen mij om makkelijke en eiwitrijke maaltijden. Ik bedacht drie eiwitrijke lunches. Dit is nummer twee. Het eerste recept uit deze reeks van drie is deze heerlijke tortilla met gerookte zalm.
Als je op zoek bent naar eiwitrijke producten dan staat het ei voorop, maar vlak daarachter volgt cottage cheese. In het Nederlands ook wel bekend als 'hüttenkäse'. Dit verse kaasproduct is vergelijkbaar met de Nederlandse 'kwark,' hoewel kwark over het algemeen zachter en smeuïger is. Cottage cheese bestaat uit kleine, losse korrels en wordt vaak gebruikt in salades, als broodbeleg, of als onderdeel van gezonde recepten. En dat is in dit eiwitrijke recept dus ook het geval. Per 100 gram bevat cottage cheese maar liefst 12 gram eiwit.
Deze lunch is ook gebaseerd op het idee van een 'chopped salad'. Je legt al je ingrediënten op een snijplank en 'chopt' er net zo lang met je mes doorheen totdat het een mooie en heel fijngesneden salade is. Een belangrijk onderdeel van dit recept is cottage cheese. Daar valt natuurlijk niet zoveel aan te 'choppen'. Daarom snij je eerst de overige ingrediënten fijn en mengt er dan tot slot de cottage cheese doorheen.
Ik bedacht hierna ook nog een eiwitrijke lunch van een Broodje met een luxe eisalade. Met welke combinatie van ingrediënten zou jij een 'chopped salad' willen maken?
Ingrediënten
Voor 2 personen | 10 minuten
- 100 gram cottage cheese
- 120 gram tomaat
- 20 gram rucola + wat extra ter garnering
- 100 gram avocado
- peper naar smaak
- 2 partjes citroen
- 2 Waldkornbollen



Bereiding
- Zet de cottage cheese en de blaadjes rucola voor de garnering nog even opzij.
- Leg alle overige ingrediënten voor de salade op een snijplank.
- Snij alle ingrediënten samen tot een egale massa.
- Meng de gesneden ingrediënten met de cottage cheese.
- Voeg citroensap en peper toe naar smaak.
- Gelijk eten: Beleg een waldkornbol met enkele blaadjes rucola en de helft van de salade.
- Meenemen: Doe de helft van de salade in een bakje. Vul de lunchbox met een doorgesneden waldkornbol, enkele blaadjes rucola en het eenpersoonsbakje met de salade. Beleg het broodje vlak voordat je het gaat eten.
Voedingswaarde per persoon (1 waldkornbol met salade)
Energie 413 kcal / Eiwitten 22 gram / Koolhydraten 40 gram / Vet 16 gram / Vezels 11 gram

Geef een reactie