Eiwitrijke Lunch Ei

Eiwitrijke lunchbox | Broodje eisalade speciaal

Eiwitrijke lunch met een eisalade. Geen gewone eisalade deze keer, maar een luxe variant met augurk, doperwtjes en Parmezaanse kaas. En die kaas doet het hem! Dat maakt dat de eisalade echt anders is dan anders. En je hebt gelijk wat extra eiwit. Je hoeft geen zout meer toe te voegen, want de kaas is in dit geval het zout in de salade.

Het is een zogenaamde 'chopped salad'. Je snijdt -of chopped- alle ingrediënten samen tot een mooie egale salade. Maar doe het zoals je wilt. Je kan ook alle ingrediënten apart snijden natuurlijk.

Dit is een van de eiwitrijke recepten die ik speciaal voor mijn nichtjes heb bedacht. Zij vroegen mij om makkelijke en eiwitrijke maaltijden. Ik bedacht drie eiwitrijke lunches. Dit is nummer drie. Het eerste recept uit deze reeks van drie is deze heerlijke tortilla met gerookte zalm. Daarna maakte ik ook deze Waldkornbol met een cottage cheese salade.

Het ei kon natuurlijk niet missen in deze serie met eiwitrijke lunches. Je kan natuurlijk gewoon een gekookt ei op brood kiezen als je wat meer eiwit wilt eten, met deze salade is het net wat meer verwennerij. Met de extra kaas en kwark krijg je nog net wat meer eiwit binnen. Het zijn best veel ingrediënten deze keer, maar de meeste dingen heb je denk ik altijd wel in huis.

Laat het me weten als je deze een keer geprobeerd hebt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Ingrediënten

Voor 2 personen | 10 minuten

  • 2 eieren
  • 25 gram diepvriesdoperwten
  • 30 gram zoetzure augurk
  • 25 gram ijsbergsla
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • een kleine eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper naar smaak
  • 4 broodjes (ik nam Kampioentjes)

Bereiding

  • Kook de eieren circa 8 minuten.
  • Kook de diepvriesdoperwtjes 2 minuten.
  • Leg de eieren, doperwtjes en de overige ingrediënten voor de salade op een snijplank. Hou de kwark, mayonaise en kerriepoeder nog even apart.
  • Snij alles samen tot een egale massa.
  • Meng de gesneden ingrediënten met de mayonaise, kwark en kerriepoeder.
  • Voeg peper toe naar smaak.
  • Gelijk eten: Beleg de broodjes met de salade. Twee broodjes per persoon.
  • Meenemen: Doe de salade in een bakje. Vul de lunchbox met de doorgesneden broodjes en het eenpersoonsbakje met de salade. Beleg de broodjes vlak voordat je het gaat eten.

Voedingswaarde per persoon (2 Kampioentjes met salade)

Energie 527 kcal / Eiwitten 26 gram / Koolhydraten 58 gram / Vet 19 gram / Vezels 10 gram


Eiwitrijke Lunch Ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *