Yogurtcakejes

Cakejes | yoghurt-citroen

Cakejes met yoghurt en citroen. Lekker fris van smaak. Het zijn cakejes die heel eenvoudig te maken zijn maar er toch extra feestelijk uitzien door de icing. Echt een traktatie. Voor met Pasen, een feestje, of gewoon als je zin hebt in iets lekkers.

Ik heb geprobeerd er een extra feestelijke foto van te maken. Ik had een hele mooie stapel in mijn hoofd met bovenop een soort vliegend cakeje. Een bloemetje erbij om het wat op te vrolijken. Maar het was zo'n gedoe met de stapel die steeds omviel dat het bloemetje bovenop erbij ingeschoten is. Ik moet toch eens een handig ding vinden of maken om dit soort creatieve foto's wat makkelijker te maken voor mezelf.

De foto is toch nog redelijk gelukt. De cakejes waren dat zeker!

Ingrediënten

Voor 12 cakejes | 10 minuten + 30 minuten in de oven

  • 175 gram zachte boter
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 25 gram (plantaardige) yoghurt
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 citroen
  • 150 gram poedersuiker (voor de icing)
  • eventueel: paar druppels gele kleurstof (voor de icing)

Bereiding

  • Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven).
  • Mix met een mixer de boter met de suiker tot een gladde massa.
  • Doe er een voor een de eieren doorheen en mix dit tussendoor goed door.
  • Doe de yoghurt erbij.
  • Zeef de bloem er in delen bij en mix iedere keer tussendoor goed.
  • Rasp de hele citroen en pers hem uit.
  • Bewaar het sap.
  • Doe alle rasp bij het beslag.
  • Mix nog heel even goed door.
  • Vul de cakevormpjes of het muffinbakblik. Ik maakte 12 cakejes van dit beslag.
  • Bak de cakejes ongeveer 30 minuten op 160 °C (hetelucht). Prik er aan het eind van de baktijd even met een sateprikker in. Als de prikker schoon blijft, dan zijn de cakejes gaar.
  • Laat de cakejes afkoelen.
  • Voor de icing: meng de poedersuiker met de helft van het citroensap. Doe er eventueel wat gele kleurstof bij.
  • Verdeel dit over de cakejes.

Yogurtcakejes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *