Blondie Aardbeien

Blondie | Aardbeien

Blondies zijn de lichte zusjes van de brownies. Ze worden gemaakt met witte chocolade in plaats van donkere chocolade. Door het toevoegen van een beetje bakpoeder, worden ze ook iets luchtiger. Deze versie is extra zomers door de toevoeging van aardbeienconfiture.

We hadden een feestje in de tuin en het leek me leuk om een selectie van brownies te maken. Het liefst in de combinatie met fruit om het lekker zomers te laten smaken. Het is nu aardbeien- en kersentijd. Ideaal voor mijn idee! Ik bedacht al een brownie met kersen. Met donkere chocolade. Een blondie had ik nog niet eerder gemaakt, maar in combinatie met aardbeien leek me dat een heel goed idee. En dat was het ook. Zoet en zomers.

Die aardbeienconfiture kan je gewoon in de winkel kopen. Maar in de aardbeientijd ga je voor verse! Ik maakte zelf confiture met geleisuiker speciaal, hierdoor werd de confiture net iets minder zoet. Lekker om er nog echte stukjes aardbei in te proeven.

De andere variant brownie die ik serveerde was een brownie met koffie en walnoten. Minder zomers misschien, maar wel echt de moeite waard. In de winter maakte ik al eens een brownie met sinaasappel. De mogelijkheden om te variëren zijn haast oneindig.

Een blondie had ik nog niet eerder gemaakt, ik gebruikte een basisrecept van Rutger Bakt. Ik voegde daar de aardbeienconfiture aan toe en zo werd het een aardbeienblondie. Verrassend lekker!

Ingrediënten

Voor ongeveer 16 stukken | 30 minuten + 45 minuten bakken

  • 100 gram zachte roomboter
  • 150 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 135 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade in kleine stukjes
  • 5 eetlepels aardbeienconfiture

Bereiding

  • Smelt de boter samen met de witte chocolade. Dat kan in een steelpannetje op het fornuis op een lage stand (inductie). Boven een pannetje met kokend water of in de magnetron kan ook.
  • Doe de eieren samen met de basterdsuiker en het zout in een beslagkom. Mix dit totdat het dik en luchtig is.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven het beslag en meng het er met de spatel door.
  • Spatel er ook de stukjes witte chocolade door.
  • Vet een bakvorm in (ik gebruikte een bakvorm van 20 x 20 cm).
  • Doe het mengsel in de bakvorm.
  • Leg de eetlepels aardbeienconfiture op het beslag en verdeel dit met een sateprikker of de achterkant van de lepel in draaiende beweging een klein beetje door het beslag.
  • Bak de blondie 45 minuten op 150 °C (heteluchtoven).

Blondie Aardbeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *